Strokovna Žirija

#
Boštjan Kos
Vodja pekarne spar

Boštjan Kos je del pekarske branže že 20 let, od tega 10 let v Pekarni Spar. Kot pravi sam, je v ta poklic zašel slučajno, a ga je vonj po domačem in pristnem tako prevzel, da je v njem ostal. Trenutno je odgovoren za 125 sodelavcev, s katerimi skupaj skrbijo, da se na Sparovih policah vsak dan znajde svež kruh.

#
Janez Potočar
pekovski mojster Pekarne Spar

Pekovsko delo je Janeza navdušilo, ko je že kot majhen hodil mimo bližnje pekarne in opazoval stare mojstre, ki so delo opravljali ročno. Zato ni nič presenetljivega, da je danes eden izmed najboljših pekovskih mojstrov. In v čem je njegova skrivnost? Vedno začne na samem začetku, pri moki, zaključi pa z zadnjo drobtinico.

#
DUŠAN BERGLEZ
TEHNOLOG V PODJETJU BONOPAN

Dušan Berglez, univ. dipl. inž. živilske tehnologije, je že od leta 2001 zaposlen v Bonopanu, podjetju skupine Lesaffre. Za seboj ima več kot 19 let izkušenj na področju obrtniškega pekarstva, poleg tega pa je tudi član strokovne komisije GZS za ocenjevaje kruhov in podeljevanje zlatih priznanj za odlične pekovske izdelke. Je tudi član strokovne žirije za izbor kandidatov Srbije za Svetovno pekovsko prvenstvo Louis Lesaffre Coupe in predstavnik Slovenije v Lesaffre regijskem komiteju za inovacije.


Ali ste vedeli?

Edini trgovec z lastno pekarno
Vsak dan spečemo 15 ton kruha
Najboljše sestavine in preverjeni postopki